Controlul lui Filat asupra MAI şi reformele de doi bani de la acest minister

Embed:

Ministerul Afacerilor Interne se află sub controlul prim-ministrului Vlad Filat. Mai mult, instituţia este un instrument prin intermediul căruia premierul îşi satisface interesele. Declaraţiile au fost făcute în platoul Fabrika.

"Pentru mine este clar că Vlad Filat îl apără pe Roibu, deoarece are anumite interese. Nu există schimbare, deoarece există interese politice a premierului şi preşedintelui PLDM, Vlad Filat. Prim-ministrul de fiecare dată face piruete lingvistice şi îl apără pe acest domn. Sute şi sute de ofiţeri de valoare pleacă de nevoie, deoarece acolo domină cumetrismul", a declarat Iurie Roşca.

De aceeaşi părere este şi preşedintele Centrului de Iniţiativă şi Monitorizare a Autorităţilor Publice, Ion Dron, care spune că reformele care se implimentează la MAI sunt de doi bani.

"Depolitizarea nu va fi atâta timp cât actuala guvernare are interese. Mai există interese faţă de unele proprietăţi, care încă nu au fost acaparate. Depolitizarea poate să dureze un pic. Important este ce reforme se fac la aceste instituţii. Sunt reforme de doi bani", a menţionat Ion Dron.

De cealaltă parte, şeful adjunct al Departamentului Poliţie al MAI, Ion Bodrug, spune că, totuşi, reformele se produc. "Reforma nu este ceva virtual. Este vorba nu numai despre reforma la MAI, dar în general", a precizat Bodrug.

Ministrul de Interne, Alexei Roibu, se află în vizorul deputaţilor de mai mult timp. Primii care au cerut demisia conducerii Ministerului de Interne au fost reprezentanţii PCRM. Acum o lună, mai mulţi politicieni, inclusiv din rândurile extraparlamentarilor, declarau că Roibu, ar trebui să părăsească fotoliul de ministru, pentru că infracţionalitatea din ţară ar fi fost scăpată de sub control.

În acelaşi timp, ministrul Roibu recunoaștea existenţa unor probleme la capitolul prevenirii crimelor, dar spunea că nu vede niciun motiv pentru a-și da demisia. Acum trei săptămâni, însă, Alexei Roibu a spus că va pleca atunci când va fi luată o decizie în acest sens.

Deputatul neafiliat Mihai Godea solicita chiar convocarea unei şedinţe speciale a Guvernului. Iar creştin-democraţii spuneau că la conducerea Ministerului de Interne ar trebui să fie o persoană din afara sistemului. Socialistul Igor Dodon este de părere că numărul crimelor din ultima perioadă a crescut din cauza indiferenţei ministerului de Interne faţă de colaboratorii săi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu