Controlul la PA şi la PCCOCS va dura până în 10 ianuarie

Embed:

Procurorul general a prelungit până în 10 ianuarie controlul la Procuratura Anticorupţie şi la Procuratura pentru Cauze Speciale. Anunţul a fost făcut de Alexandr Stoianoglo, după şedinţa de azi a Consiliului Superior al Procurorilor. El a mai spus că după finalizarea verificărilor, urmează să fie prezentate "informaţii interesante", fără a oferi, deocamdată, alte detalii.

"Este ultima prelungire, după asta vom ieşi cu informaţii despre activitatea procuraturilor respective. Iniţial, am preconizat verificarea procuraturilor specializate în perioada 2016-2019, adică pe parcursul ultimilor patru ani. Cu regret, din cauza volumului mare de lucru noi nu am reuşit să controlăm această perioadă", a spus procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

De asemenea, Alexandr Stoianoglo a declarat că în scurt timp va anunţa rezultatele verificăriii informaţiilor privind averea şefului Procuraturii Anticorupţie, Viorel Morari, suspendat din funcţie în prezent.

"Dacă după rezultatele controlului va fi stabilit că nu sunt încălcări grave, atunci domnul (n.r. Morari) va continua să lucreze. Dacă nu, atunci... Noi vom reveni la această întrebare, este prematur să fac nişte declaraţii", a spus procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

La începutul lunii decembrie, procurorul general a anunţat că în cele două instituţii - Procuratura Anticorupţie şi PCCOCS urmează să fie efectuate controale minuţioase asupra activităţii acestora.

În consecinţă, Viorel Morari,  dar şi Dorin Compan au fost suspendaţi din funcţie. Ulterior, Morari a atacat decizia în instanţă, dar magistraţii i-au respins contestarea. Întâmplător sau nu, acţiunile au venit după ce mai multe instituţii de presă au primit o scrisoare anonimă în care s-a scris că Viorel Morari ar deţine afaceri de milioane în satul său de baştină, Ţaul, din raionul Donduşeni. De asemenea, acesta ar fi implicat în mai multe scheme de obţinere ilicită a banilor.

Alexandr Stoianoglo a declarat atunci că suspendarea lui Morari nu are legătură cu informaţiile privind averea lui. Solicitat de Publika TV, Viorel Morari a declarat atunci că este ţinta unei campanii de denigrare şi consideră că procurorul general  a făcut mai multe declaraţii părtinitoare. 

loading...

Lasă un comentariu