Controlorii de trafic aerian din SUA primesc PIZZA în loc de salarii. Motivul e uimitor

Sute de cutii cu pizza au fost trimise de controlorii de trafc aerian din Canada colegilor lor din SUA, din cauza blocajului parţial al administraţiei americane, provenit în urma disputei între Congres şi preşedintele Donald Trump. Drept urmare, angajații de la stat nu își primesc salariile, scrie Digi24.

Blocajul parțial al administrației americane a intrat luni în a 24-a zi, însă angajații guvernamentali tot trebuie să se prezinte la lucru, în ciuda faptului că nu și-au primit salariile. Acesta a devent cel mai lung blocaj din istoria SUA, precizează BBC.

Sunt afectați 800.000 de muncitori și multe birouri au fost închise.

Controlorii de trafic aerian sunt printre cei 450.000 de angajați care nu își pot suspenda activitatea sau să-și caute încă un loc de muncă, așa că muncesc fără să fie plătiți.

Prin urmare, Asociația Controlorilor de Trafic Aerian din Canada a început să strângă bani și au trimis sute de pizza colegilor americani.

Până duminică după-amiază au fost livrate peste 300 de pizza către cele 49 de centre de control de pe teritoriul SUA.

„A fost un gest care a pornit de la muncitorii de rând”, a spus Peter Duffy, președintele asociației canadiene. El a adăugat că ideea a venit de la angajații din Anchorage, Alaska, aflați la granița cu SUA.

„Ei vorbesc cu acești oameni zilnic la telefon, așa că-i consideră colegi și s-au gândit să le trimită pizza”, a adăugat Duffy.

Începută săptămâna trecută, mișcarea s-a extins la nivel național și sunt oameni care donează chiar și sute de dolari. Angajații canadieni sunt dispuși să continue gestul lor până când blocajul guvernamental din SUA va înceta.

 


Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu