Control de amploare: Peste 4.000 de avioane Boeing 737 din întreaga lume vor fi supuse verificărilor

Embed:

Peste patru mii de avioane Boeing 737 vor fi supuse verificărilor de zeci de companii aeriene din întreaga lume. Decizia a fost luată ca urmare a recentului accident din Statele Unite, unde o aeronavă a aterizat de urgenţă după explozia unui motor.

Potrivit anchetatorilor, accidentul din 17 aprilie a fost provocat de desprinderea unei pale a turbinei motorului din stânga. Un incident similar s-a produs acum 2 ani, tot cu un avion Boeing 737 al companiei Southwest.

Producătorul motorului, compania franco-americană CFM International, recomandase încă de atunci o verificare a tuturor motoarelor de acest tip.

Acum, Administraţia Aeronautică din Statele Unite obligă toate companiile americane să testeze turbinele avioanelor Boeing 737.

"E un proces riguros. Vor să facă o testare cu ultrasunete a tuturor palelor motoarelor. Pentru asta trebuie scoase toate palele. Această activitate va lua foarte mult timp", a declarat profesorul de la Universitatea Aeronautică Embry-Riddle, Bill Waldock.

Şi în Europa există o solicitare de acest gen, mai ales că acest tip de avion este unul dintre cele mai folosite pentru cursele de pe întreg continentul.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu