Controale şi procese verbale în urma reportajului de la PUBLIKA TV despre cafenelele mobile

Embed:

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău s-a autosesizat în urma reportajului PUBLIKA TV, din emisiunea Moldova, ţară de minune, difuzat duminică. 

TOȚI TREBUIE SĂ ȘTIE! Rețeta periculoasă a băuturilor de la cafenelele mobile din Chișinău (VIDEO)

Astfel reprezentanţii CSP au evaluat toate cafenelele mobile SRL Veles Prim, precum și aparatele de cafea SRL Jarvis.

Din informațiile preliminare, au fost depistate unele încălcări de ordin sanitaro-igienic, cu ar fi: stare sanitară nesatisfăcătoare, folosirea apei din surse necunoscute, transportarea apei în capacități returnabile, fără date despre proveniența acesteia, informații despre calitatea și inofensivitatea ei, încadrarea în lucru a personalului nou angajat în lipsa controlului medical.

În rezultatul verificărilor, pe administratorii firmelor au fost întocmite procese verbale de contravenție administrativă și elaborate prescripții sanitare cu termeni exacți de înlăturare a neajunsurilor depistate.

Totodata, în cadrul CSP Chișinău a fost inițiată o anchetă de serviciu pentru examinarea procedurii de eliberare a autorizațiilor la punctele nominalizate.

În același context, la data de 6 iunie au fost formate 6 echipe de specialiști pentru evaluarea tuturor agenților economici care comercializează băuturile fierbinți în municipiul Chișinău.

De menționat că, începând cu anul 2013 și până în prezent, în adresa CSP Chișinău nu au fost înaintate plângeri din partea populației, referitor la obiectivele sus menționate și produsele comercializate de aceștea. Cazuri de intoxicații provocate de produsele nominalizate, la fel, nu au fost înregistrate.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu