Controale mai stricte la vamă! Importul de fructe şi legume, monitorizat de vamă şi FISC

Embed:

Importul de fructe şi legume va fi monitorizat mai strict. Această decizie a fost luată de de către Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie și șeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, Serghei Pușcuța.

Măsura este determinată de relevarea mai multor cazuri de contrabandă cu fructe și legume, care presupuneau inclusiv reambalarea și falsificarea actelor de origine în vederea exportului loturilor respective drept producție autohtonă.

Pentru a combate evaziunea fiscală, încălcările vamale şi infracţiunile de corupţie, autorităţile vor întreprinde acţiun comune şi schimburi de informaţii.

Deasemenea, oficialii au stabilit modalitățile de reacție și intervenție în procesele de desfășurare a verificărilor, îndeosebi în contextul expirării moratoriului asupra controlului de stat la data de 30 septembrie 2016.

”Este esențial ca organele abilitate cu funcții de control să-și sporească vigilența pe toate segmentele de activitate antifraudă, astfel încât să nu mai fie admise ilegalități care prejudiciază atât bugetul de stat, cât și antreprenorii care își desfășoară activitatea în strictă concordanță cu legislația  în vigoare.”, a declarat Vitalie Vrabie.

La rândul său, șeful Fiscului a precizat că sporirea ratei de depistare a tentativelor de încălcare a legislației vamale și fiscale asigură o colectare integrală a plăților la bugetul de stat.

În primele nouă luni ale acestui an au fost relevate 2 475 de tentative de încălcare a legislației vamale, fiind înregistrată o majorare semnificativă a ratei de depistare cu aproximativ 50% față de același interval din anul 2015.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu