Controale la vama Leușeni. Mai mulţi şoferi au fost amendaţi, iar alţii s-au ales cu procese verbale

Embed:

Controale minuțioase la vama Leușeni. Câțiva șoferi s-au ales cu procese verbale, iar unul dintre ei, care intenţiona să iasă din țară, a fost întors din drum pentru că transporta pasageri ilegal. S-a întâmplat în această dimineață, în cadrul raziilor desfășurate de reprezentanții Agenției Naționale de Transport Auto în comun cu angajații Inspectoratului Național de Patrulare și polițiștii de frontieră.

Un șofer s-a arătat indignat de operaţiune. Inițial, bărbatul spunea că merge împreună cu rudele în Italia. Mai târziu, șoferul a recunoscut că se îndrepta spre Portugalia şi a primit bani de la pasageri. Acestuia i s-a retras plăcuţa de înmatriculare pentru jumătate de an și s-a ales cu o amendă de două mii de lei.

"Ducea patru pasageri, contra cost de 20 de euro, în Portugalia. S-a întocmit procesul verbal și s-a aplicat o amendă de 100 de unități convenționale. - Care e riscul pentru pasageri dacă se urcă la întâmplare? - Șoferul nu trece controlul treziei. Nu se știe ce este cu starea tehnică a vehiculului", a explicat Alexandru Mâţu, inspector principal ANTE.

Ca să scape de verificări, unii şoferi au făcut cale întoarsă.

Tot astăzi, alți doi conducători auto care au intrat în țară au primit câte o amendă de până la 2.800 de lei, pentru că nu aveau certificat de competență profesională.

"Această operațiune a început acum aproximativ două luni, în baza unor plângeri parvenite chiar din partea transportatorilor care activează în regim legal și au parte de o concurență neloială", a declarat viceministrul Transporturilor, Sergiu Bucataru.

Astfel de verificări vor fi desfășurate în perioada sezonului estival la toate punctele de trecere a frontierei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu