CONTROALE în capitală: Oamenii legii au descins în câteva instituţii medicale

Embed:

Controale inopinate au avut loc în această dimineață la unele spitale din ţară. Reprezentanţii Agenției Medicamentului, însoțiți de polițiști, s-au interesat dacă în instituţii sunt destule rezerve de preparate farmaceutice și consumabile, și în ce condiții s-a desfășurat procesul de achiziție a medicamentelor.

Verificări au avut loc în cinci spitale concomitent. 

"Dorim să verificăm cât de aprovizionat este spitalul cu medicamente. Pentru o perioadă de timp, stocul inspectat este suficient. Dacă vom depista un deficit, vom analiza cauzele producerii acestui fenomen. Prin aceste verificări, am hotărât să ne convingem singuri că situaţia este sub control", a declarat specialistul din cadrul Agenţiei Medicamentului, Ion Mercic.

În cadrul operaţiunii, au fost inspectate şi depozitele spitalelor.

"- Cum credeţi, ca şi director al acestei instituţii, aţi depistat careva nereguli? - Nu, probleme nu am observat. Nu avem nimic de ascuns. Le-am prezentat inspectorilor toate actele şi facturile necesare. Instituţia funcţionează în regim normal", a spus directorul Institutului Cardiologic, Vitalie Moscalu.

Controale au avut loc la Institutul Cardiologic, Spitalele nr. 1 şi 5 din Capitală, Spitalul pentru Copii "Emilian Coțaga" și Spitalul Raional Ialoveni. Deocamdată, rezultatele verificărilor nu au fost anunțate.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în cadrul unei emisiuni de la Publika TV, ministrul Sănătăţii, Mircea Buga, a declarat că în urma crizei medicamentelor s-ar putea ridica un val de demiteri în înstituţiile medicale din ţară.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu