Contrastul dintre cele două Corei: În timp ce unii se pregătesc de război, alţii sunt relaxaţi

Embed:

Peninsula coreeană este o lume a contradicţiilor. În timp ce Nordul oscilează periculos la un pas de război, în Sud, oamenii se pregătesc pentru o zi obişnuită de lucru. Corespondentul CNN Jim Clancy a realizat un reportaj despre contrastul dintre cele două Corei.

Mesaje agresive, muzică de război şi manifestaţii în masă. Acestea sunt singurele opţiuni de vizionat la postul naţional de televiziune din Coreea de Nord, pentru cei norocoşi să aibă un televizor acasă. În această ţară, fiecare îşi doreşte o armă şi să fie cât mai periculos pentru duşmani.

Iată ce părere au oamenii despre situaţia creată:

"Nu mai rezistăm. Nu putem să facem un pas înapoi. Este timpul să le arătăm adevăratul gust al răzbunării. Ţin pumnii strânşi".

"Dacă războuiul izbucneşte, Kim Jong-un spune că trebuie să distrugem fără milă inamicii noştri, astfel încât să nu poată nici semna documentele de predare".

Între timp, în capitala Coreei de Sud este o scenă complet diferită. În ciuda unui trecut zbuciumat şi a unui prezent ameninţat de atacuri nucleare, oamenii speră la un viitor fără lupte.

"Nu cred că va fi un război. Recent, Coreea de Nord a ridicat alerta militară. Poporul sud-coreean nici măcar nu este interesat de acest lucru", a spus o tânără.

"Nu este război în acest moment. Este o atmosferă relaxată", a menţionat un bărbat.

Oficial, cele două state coreene sunt în stare de război din 1953, când conflictul s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu