Contrar legii, socialista Zinaida Greceanîi a fost votată pentru funcția de președinte al Parlamentului

Embed:

(UPDATE 16:20) Ion Ceban din PSRM, Mihai Popșoi de la PAS și reprezentanul PPDA, Alexandru Slusari, au fost aleși în funcția de vicepreședinți ai Parlamentrului. 

(15:51) Contrar legii, deputații PSRM şi ACUM au votat pentru Zinaida Greceanîi în funcția de preşedinte al Parlamentului. Pentru au votat 56 de parlamentari din cei 61 prezenți la ședința în plen.

La vot au participat 57 de deputaţi, unul dintre buletine fiind nevalabil.

Doi dintre cei patru deputaţi ai fracţiunilor PAS şi PPDA care nu au participat la şedinţă au recunoscut că nu au venit la întrunire, deoarece nu o vor pe Greceanâi preşedinte de Parlament.

"Am motivele mele şi e dreptul suveran al fiecărui deputat să procedeze în consecinţă", a menţionat Iurie Reniţă, deputat PPDA.

"Eu consider că doamna a gafat destul fiind în anumite funcții şi asta eu nu pot să iert. Pentru mine noțiunea de țară este ceva mai mult decât Republica Moldova, iar când cineva încearcă să cumva cu românofobia asta una de alta, toate lucrurile, eu nu pot să accept. Să nu uităm şi alte acțiuni", a declarat Iulian carp, deputat PAS.

La intrare în Parlament, era o listă cu deputaţii care trebuiau să-şi pună semnătura, dacă au primit buletinul de vot. Din fotografie s-a văzut clar că lipseşte semnătura liderului PPDA, Andrei Năstase, şi a deputaţilor din Platforma "DA" Octavian Ţîcu şi Iurie Reniţă. 

Amintim că Zinaida Greceanîi a fost premierul care a expulzat Ambasadorul României la Chişinău.

Curtea Constituţională a anunţat ieri că termenul limită de învestire a unui nou guvern a expirat aseară, după 90 de zile de la validarea alegerilor parlamentare. Ceea ce înseamnă că azi, preşedintele ţării trebuie să emită decretul de dizolvare a Parlamentului.

Citeşte şi: CC: Orice acțiuni ale Parlamentului după apariția circumstanțelor de dizolvare obligatorie, sunt nule 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu