Contract semnat. Încep lucrările de reparație a drumului de ocolire a satului Izbiște şi drumul Peresecina-Hîrtopul Mare-Ohrincea

Veste bună. Încep lucrările de reparație a coridorului 11: drumul de ocolire a satului Izbiște şi drumul Peresecina- Hîrtopul Mare-Ohrincea. Anunţul a fost făcut de ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, care a menţionat că contractul a fost deja semnat.

"Este un contract foarte important pentru infrastructura Republicii Moldova. Coridorul 11 începe cu drumul național M2 Chișinău-Orhei-Soroca și este conectat la traseul național, care asigură o legătură dintre centrul și nordul țării. Acest proiect va asigura accesul către centrele de educație, sănătate și comerț a cetățenilor din zona respectivă, precum și va contribui la îmbunătățirea condițiilor drumurilor din regiunea rurală", a declarat ministrul Gaburici.

Lungimea sectorului de drum ce urmează a fi îmbunătățită este de 8,91 km.

Potrivit Secretarului de Stat, Anatol Usatîi, timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 18 luni şi 12 luni pentru perioada de notificare a defecțiunilor

Contractul semnat este parte a Proiectului de Îmbunătățire a Drumurilor Locale, iar pentru realizarea acestuia Banca Mondială a acordat Guvernului Republicii Moldova suport financiar în valoare totală de 63 355 424, 99 lei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu