Contrabandă de un milion de lei la frontiera de stat. Ce au găsit oamenii legii în două autovehicule (FOTO)

Transport ilicit de bunuri a fost deconspirat la frontiera de stat de către angajații Poliției de Frontieră.

Reținerile au avut loc ca urmare a unor acțiuni privind prevenirea și combaterea criminalității transfrontaliere pe segmentul din responsabilitatea Direcției regionale SUD.

Astfel, la data de 26 iulie 2017, în baza informației cu caracter operativ, ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției au acționat în punctul de trecere "Cairaclia". Pe sensul de intrare în Republica Moldova au fost oprite și verificate minuțios două mijloace de transport, Mercedes Viano și Volkswagen Passat. Ambele autovehicule erau pline cu genți și pachete cu valoare de circa un milion de lei.

Din cercetările preliminare s-a constatat că bunurile au fost introduse din Ucraina în Republica Moldova prin contrabandă, fără a trece controlul vamal.

S-a constatat că persoanele implicate sunt cetățeni moldoveni cu vâsrta de 28 și 50 de ani și împreună cu unitățile de transport și marfa, au fost escortate la sediul Direcției, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor.

Totodată, a fost sesizată Secția de inspectare a fraudelor economice din cadrul INI al IGP, angajații căruia au preluat ulterior examinarea cazului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu