Contrabandă de proporţii! Peste 15.000 de ţigări nedeclarate, depistate de patrupezii Serviciului Vamal

Patrupezii Serviciului Vamal au descoperit ieri în total 15.420 de țigarete nedeclarate, care urmau a fi comercializate ilegal pe piața neagră a Uniunii Europene, unde ar fi generat un profit de peste 3 000 de euro.

Primul caz a fost înregistrat în postul vamal Leușeni, unde inspectorii din tura de serviciu, cu ajutorul câinelui antitabac Mary, au găsit tăinuite în torpedoul unui autoturism 7.540 de țigarete, mărcile Rothmans şi Winston, cu timbre de acciz ale Republicii Moldova.

Produsele de tutungerie aparțineau unui cetățean moldovean, în vârstă de 32 de ani.

Câteva ore mai târziu, la acelaşi post vamal au fost prevenite alte două tentative de trecere ilicită peste frontiera vamală a țigaretelor, fiind implicată de această dată patrupeda Dona, care a semnalat prezența produselor de tutungerie ce erau ascunse în două autovehicule. În rezultatul controalelor fizice efectuate, vameșii au confiscat 5.440 de țigarete de diverse mărci.

Cel de-al patrulea caz a fost consemnat la postul vamal Cahul, unde vameșii, asistați de patrupeda Angy, au depistat 2.440 de țigarete, marcate cu timbre de acciz ale Republicii Moldova. Produsele de tutungerie erau disimulate într-un loc special amenajat în spatele banchetei șoferului unui autocar care transporta pasageri şi colete neînsoţite spre Italia.

Conform procedurii, loturile de marfă au fost ridicate în vederea confiscării, iar contravenienții urmează a fi atrași la răspundere conform legislației în vigoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu