Contrabandă cu pastile Ecstasy. Drogurile de sute de MII DE LEI, aduse în ţară cu un autocar de pe cursa Franța-Moldova (VIDEO)

Un grup infracţional, specializat în contrabandă cu pastile Ecstasy în proporții deosebit de mari, a fost destructurat de ofiţerii INI şi procurorii PCCOCS.

Potrivit oamenilor legii, doi moldoveni care muncesc în Europa, având relații și legături cu interlopi din Sudul Franței, au creat o rețea de procurare și transportare prin contrabandă a pastilelor Ecstasy spre Republica Moldova. Ulterior, drogurile erau vândute de către dealeri în cluburile de noapte din Chișinău.

În urma investigaţiilor, polițiștii au sechestrat 1.000 de pastile Ecstasy, droguri care au intrat în țară prin punctul de trecere al frontierei de stat Albița - Leușeni, camuflate în colete neînsoțite și transportate cu un autocar de cursă Franța-Moldova.

În iulie, pe teritoriul Capitalei, a fost reţinut un bărbat de 30 ani, care a primit un colet din Franța cu droguri camuflate, fiind depistate 1.500 pastile cu același logo și culoare. Iar pe 1 august, a fost încătuşat organizatorul și liderul grupării, doi moldoveni de 30 și 34 de ani, înrolați ca militari în cadrul Legiunii Franceze.

În total din circuitul ilegal au fost scoase 2.500 pastile Ecstasy, în valoare de 875.000 de lei.

Bănuiții au primit mandat de arest preventiv pe un termen de 30 zile. Ei riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu