Contrabandă cu obiecte de cult în valoare de 5 milioane de lei. Momentul reținerii (VIDEO)

Embed:

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 și 47 de ani, domiciliați în mun. Chișinău și Cimișlia, membrii unui grup criminal, sunt reținuți de poliție pentru 72 de ore, fiind suspectați de comercializarea obiectelor de cult, introduse pe teritoriul Republicii Moldova, prin contrabandă.

Anchetatorii au stabilit că mai bine de un an, prin metoda eludării controlului vamal, suspecții transportau prin contrabandă din Ucraina, obiecte de valoare culturală. Astfel, acestea ajungeau pe teritoriul Republicii Moldova, unde erau comercializate prin intermediul persoanelor de încredere.

Pentru identificarea membrilor grupării criminale, trei ofițeri sub acoperire au fost infiltrați în grupare.

Astfel, grație reacționării prompte a ofițerilor de investigații, la 18 aprilie, curent, au fost reținuți în flagrant patru membri ai grupării, în timp ce intenționau să livreze ofițerilor sub acoperire, trei icoane și o evanghelie din Transilvania, datate din sec. XVI – XVIII (icoană ”Înălțarea Domnului” - 145.000 euro, icoana”Maica Domnului” - 18.000 euro, icoana ”Troiței înconjurați de sfinți” - 65.000 euro și o Biblie din sec. XVII - 20.000 euro), suma totală solicitată de suspecți, fiind de 248.000 euro, ceea ce constituie 5.522.000 de lei moldovenești.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate de poliție la domiciliile suspecților, au fost depistate și ridicate circa 2.600 de cartușe, calibrul 7,62 (pentru automatul Kalașnikov), 240 cartușe, calibrul 9 mm, 12 săbii care datează din sec. XVIII-XIX, fabricate în Rusia și Germania, 10 rachete de semnalizare, un pistol cu gaze, două revolvere fabricate în anul 1810.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pentru contrabandă și păstrare ilegală de muniții fără autorizația corespunzătoare, care se pedepsesc cu amendă de la 6.000 la 12.000 de lei sau închisoare de la 3 la 10 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu