Contrabandă cu metale neferoase. Un poliţist de frontieră, implicat în schema infracţională

Embed:

Două camioane încărcate cu resturi și deșeuri de metale neferoase au fost reţinute pe traseul pe traseul Chișinău - Hâncești. La volanul vehiculelor se aflau cetățeni ai Ucrainei și ai Republicii Moldova, membrii grupării criminale, care intenționau să treacă marfa prin contrabandă în Ucraina.

Activitatea grupului infracţional format din cetățeni ai Republicii Moldova și Ucrainei, inclusiv și un polițist de frontieră, a fost documentată timp de şase luni.

De asemenea, au fost efectuate 11 percheziții a automobilelor, domiciliilor și a depozitelor utilizate de figuranți. În urma controalelor, au fost găsiţi 10.000 de euro, 700.000 de lei, 115.000 de grivne, 44.000 de dolari, resturi și deșeuri de metale neferoase circa 3 tone, aproximativ 400 litri de preparate chimice pentru agricultură (cu valoarea estimativă de 80.000 de lei) aduse din Ucraina prin contrabandă, înscrisuri de ciornă care confirmă activitatea infracțională a grupului dat.

În consecinţă, doi moldoveni şi doi ucraineni, cu vârstele cuprinse între 26 și 53 ani, unul dintre care este angajat al Poliției de Frontieră, au fost reţinuţi. 

În perioda de 6 luni cât timp a fost monitorizată, gruparea a trecut peste frontiera Republicii Moldova resturi și deșeuri de metale neferoase în cantitate de circa 50 tone, în sumă de peste 4.000.000 de lei.

Dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu