Contrabandă cu mazăre în saci. Cum se poate face comerţ ilicit prin regiunea transnistreană

Angajații vamali au descoperit 25 tone de mazăre uscată, în urma unei acţiuni de combatere a traficului ilicit de bunuri. Proprietarul lotului de legume a încercat să evite achitarea drepturilor de import, fapt pentru care marfa a fost reținută.

Incidentul a avut loc la postul vamal intern de control Molovata (fluvial ponton), unde pentru control s-a apropiat un autocamion cu remorcă. Vehiculul venea din direcția satului Cocieri, ajungând pe malul drept al Nistrului cu ajutorul podului plutitor.

În cadrul efectuării controlului documentar, conducătorul auto a prezentat facturi de expediție pentru o cantitate de 25 tone de mazăre în saci. În baza celor declarate de șofer, care pretindea a fi și producătorul mărfii, aceasta era transportată din depozitul unui fermier din s. Cocieri unui agent economic din mun. Chișinău.

Vameşii au stabilit însă că factura nu avea număr, ștampila și datele indicate fiind ale unei companii din regiunea transnistreană. Această descoperire confirma suspiciunea că tonele de alimente erau aduse, de fapt, în mod fraudulos din regiunea transnistreană, informația indicată în facturile de expediție prezentate anterior de șofer nefiind veridică.

Prin astfel de metode, proprietarul lotului a încercat să evite achitarea drepturilor de import ce se impun, lucru pentru care riscă să rămână fără marfă.

Mai mult, autoritatea vamală a dispus și reținerea autocamionului, documentele prezentate urmând să fie supuse unei examinări minuțioase. Cazul va fi cercetat în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunii corespunzătoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu