Contrabandă cu mărfuri, deconspirată de poliţiştii de frontieră. Trei moldoveni, cercetaţi penal (VIDEO)

Embed:

Trei cetățeni moldoveni sunt cercetaţi penal pentru contrabandă cu mărfuri. Ilegalitățile au fost semnalate la frontiera moldo-ucraineană, în ultimele 48 de ore.

Primul caz a fost înregistrat în oraşul Soroca. Patrula Poliției de Frontieră a oprit un microbuz cu numere de înmatriculare moldovenești. În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră mai multe accesorii pentru automobile, în valoare de 80.000 de lei.

Conducătorul auto, în vârstă de 25 ani, nu deținea documente de proveniență sau vreun act de însoțire. Ulterior, la domiciliul bănuitului au avut loc percheziţii, în urma cărora s-a confiscat un alt lot de marfă. Bărbatul nu a putut prezenta acte de provenienţă. 

Mijlocul de transport și marfa sunt reținute la sediul SPF Soroca, până la finalizarea cercetărilor. 

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat în Ocniţa. Polițiștii de frontieră au verificat un automobil, înmatriculat în Republica Moldova. La volanul mașinii se afla un locuitor al oraşului Ocnița.

În interiorul automobilului au fost depistați 16 saci cu circa 800 de kg de zahăr și alte produse alimentare în asortiment, fabricate în Ucraina.

Bărbatul în vârstă de 61 de ani nu a putut prezenta acte de însoțire pentru bunurile transportate. 

În ambele cazuri persoanele riscă amenzi de la 60 la 90 de unităţi convenţionale.

Cel de-al treilea caz a fost înregistrat în vama Tudora. 

Șirul ilegalităților încheie un șofer de rută, care a încercat să introducă în țară bunuri fără acte de proveniență și posesie. Polițiștii de frontieră și vameşii de la vama Tudora au supus controlului suplimentar autocarul de rută Sergheevca - Chișinău.

În portbagajul autobuzului au fost găsite piese de schimb și accesorii pentru telefoane mobile.

Șoferul, cetățean moldovean de 46 de ani, nu a putut explica proveniența acestuia, neavând documente pentru transportarea bunurilor.

În cadrul audierilor acesta a declarat că fusese rugat de o persoană necunoscută să le transmită unui conațional.

Cazul este în continuare cercetat de către reprezentanții Serviciului Vamal.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu