Contrabandă cu mărfuri de peste 330.000 de lei. Ce au găsit vameşii în vehiculele şoferilor, dar şi într-un autocar de pe ruta Italia-Moldova

Patru tentative de punere în liberă circulație a unor loturi de mărfuri, în valoare de peste 330.000 de lei, au fost contracarate în perioada 8 – 12 martie de către vameşi.

Prima reținere a fost operată în Chișinău, fiind vizat un locuitor al Capitalei, implicat în trafic ilicit cu bunuri procurate din Cernăuți, Ucraina. În maşina acestuia au fost depistate mai multe loturi de pompe de apă, fierăstraie mecanice și lanțuri pentru acestea.

În cel de-al doilea caz, inspectorii Echipelor Mobile au stopat, la intrarea în localitatea Copanca, raionul Căușeni, un vehicul ce transporta 2.000 kg de varză chinezească fără acte de proveniență. Legumele au fost achiziționate din Ucraina și introduse ilegal în țară prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, în scopul evitării achitării taxelor prevăzute de legislația în vigoare.

Totodată, într-un vehicul stopat la ieșirea din localitatea Vălcineț, raionul Ocnița, au fost depistate mai multor loturi de bomboane în asortiment, dar şi produse de curățătorie, procurate din Ucraina. 

Iar în apropierea localității Căpriana, într-un autocar de pe ruta Italia - Republica Moldova au fost găsit un lot de sisteme multimedia uzate pentru diverse mărci auto. Dispozitivele erau disimulate printre colete și aparțineau unuia dintre pasagerii vehiculului. Documentat pe acest caz este și conducătorul autocarului, care a admis transportarea bunurilor tăinuite de la controlul vamal.

Vinovaţii vor fi sancţionaţi conform legii în vigoare.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu