Contrabandă cu mărfuri de peste 3 milioane de lei. Trei moldoveni, reţinuţi. De unde şi cum erau aduse bunurile în ţară

Embed:

Patru persoane, trei dintre care cetățeni ai Republicii Moldova și un cetățean al Turciei, cu vârstele cuprinse între 28 şi 61 de ani, au fost reţinute de procurorii PCCOCS pentru 72 de ore.

Aceştia făceau parte dintr-un grup infracţional, specializat în contrabandă cu implanturi dentare și articole pentru proteze dentare. Organizatorul și beneficiarul nemijlocit al acestei activități este un cetățean al Turciei, care domiciliază temporar în Moldova. 

Cetățenilor moldoveni le revenea rolul de asigurare a traversării punctelor vamale, fără controlul vamal al mărfurilor. Obiectele importate din Turcia, erau introduse fraudulos pe teritoriul ţării noastre, atât print punctul vamal Leușeni, cât și prin Aeroportul Internațional Chișinău. Ulterior, acestea erau comercializate clinicilor stomatologice private, din Chişinău şi Bălţi cu un preț mai mic față de prețurile oficiale stabilite.

În prezent sunt efectuate acţiuni de urmărire pentru a se stabili dacă în schema de contrabandă sunt implicaţi şi medici.

"Se lucrează cu persoanele reţinute şi cu informaţiile care au mai parvenit ca să vedem cunoşteau ei despre faptul că erau introduse prin contrabandă sau nu, cum erau realizate la aceşti medici şi care era rolul medicilor în această schemă", a menţionat Oleg Baciu, procuror.

Potrivit procurorilor, această schemă era funcţională din 2017. În rezultatul a 12 percheziții au fost depistate și ridicate obiectele introduse prin contrabandă în valoare de peste trei milioane de lei. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă închisoare pe un termen de la 3 la 10 ani.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu