Contrabandă cu încălţăminte evaluată la 120 de mii de lei, depistată de poliţiştii de frontieră

Un bărbat de 47 de ani riscă o amendă contravențională pentru că nu a putut justifica acțiunea și proveniența mărfii pe care o deținea. Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de ieri, 20 august, după ce polițiștii de frontieră au stopat un mijloc de transport în apropierea satului Medveja, raionul Briceni.
 
Conform atribuțiilor de serviciu, echipa mobilă a Direcției regionale Nord a stopat un mijloc de transport de model Volkswagen Passat cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești, la volanul căruia se afla un locuitor al satului Cotelea, raionul Briceni. 
 
În timpul verificărilor, bărbatul a refuzat să deschidă ușa portbagajului, motiv pentru care autoturismul a fost escortat la sediul sectorului.
 
Pe bancheta din spate și în porbagaj au fost depistate cutii cu încălțăminte și alte bunuri în asortiment.
Mai mult, cel din urmă s-a eschivat de a oferi detalii privind dovada originii și proveniența valorilor materiale, care inițial au fost estimate aproximativ la 120 mii lei. 
 
În repercursiune, marfa a fost depozitată în camera de păstrare, mijlocul de transport indisponibilizat pe teritoriul SPF Larga, iar bărbatul în vârstă de 47 de ani riscă o amendă contravențională conform art.287 al. (10) a CC al RM.

Lasă un comentariu