Contrabandă cu bunuri în valoare de UN SFERT DE MILION de lei, descoperită de Serviciul Vamal

Trei cazuri de introducere ilegală în țară a bunurilor nedeclarate au fost depistate de Echipele Mobile ale Serviciului Vamal. Mărfurile au fost reținute în regiunea de sud a țării, după ce ofițerii Echipelor Mobile au stopat, la intervale de aproximativ două ore diferență, trei microbuze, conducătorii cărora figurau în baza de date a ofițerilor operativi ca fiind implicați în trafic ilicit cu bunuri tăinuite de la controlul vamal.

În primul microbuz, care venea din Turcia, vameșii au depistat 23 de butelii din inox cu capacitatea de 50 l, dintre care erau declarate doar 10.

În cel de-al doilea caz, este vorba de mai multe unități de tehnică de calcul, aparate foto și seturi de veselă din sticlă, care, conform datelor, erau procurate din Franța.

Iar în cazul a treia e vorba de un asortiment variat de produse cosmetice, de îngrijire și de menaj, flori artificiale, instrumente pentru grădinărit, baterii alcaline, adezivi sau pungi din plastic. Mărfurile proveneau din regiunea Odessa, Ucraina.

Valoarea contrabandei este estimată la peste 250.000 lei.

Conform procedurii, loturile au fost indisponibilizate, iar persoanele - cercetate pentru încălcările comise.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu