Contrabandă cu 50 de kilograme de mercur. Doi angajaţi ai MAI, implicaţi în schema infracţională (FOTO)

Embed:

Aproape 50 de kilograme de mercur în valoare de peste jumătate de milion de dolari urma să fie vândut prin contrabandă din Republica Moldova în Ucraina. Schema a fost deconspirată de către procuraturii pentru combaterea crimei organizate și cauze speciale şi ofiţerii Serviciul de Informaţii şi Securitate.

Forţele de ordine au reţinut în flagrant o femeie și trei bărbați din raionul Ocnița în timp ce traversau frontiera cu un kilogram de mercur.

Potrivit procurorului care anchetează cazul, gruparea a fost reţinută cu o săptămână în urmă imediat după ce au trecut punctul vamal Klocușna-Sokireani.

"Fiind depistată asupra sa în automobilul pe care îl conducea o cantitate de aproximativ un kilogram de substanţă otrăvitoare, mercur, care pe piaţa neagră valorează în jur de 12 mii de dolari", a declarat procurorul de la Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale Nord, Tudor Gatii. 

Grupul de urmărire penală împreună cu procurorii au efectuat percheziţii la mai multe adrese.

"S-a constatat că din gruparea criminală fac parte doi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, un angajat al unei companii de asigurări şi încă o persoană care nu este angajată în câmpul muncii. La moment nu sunt stabilite toate persoanele, organul de urmărire penală întreprinde măsuri cu scopul de a identifica toţi membrii grupului criminal", a spus procurorul de la Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale Nord, Tudor Gatii. 

Fiecare dintre ei avea responsabilități bine determinate - găsirea cumpărătorilor, găsirea vânzătorilor și distribuirea mărfii.

Vinovații riscă închisoare de la 3 la 10 ani.

Pe aceeaşi temă