Continuă să ningă în toată ţara: Grosimea stratului de zăpadă a ajuns, în unele regiuni, la 19 centimetri

Embed:

Astăzi nu mai este valabilă avertizarea cod galben de vreme rea. Chiar şi aşa, continuă să ningă în toată ţara. Grosimea stratului de zăpadă a ajuns, în unele regiuni, la 19 centimetri.

Potrivit Departamentului Situaţii Excepţionale, şapte localităţi din raioanele Ştefan Vodă şi Căuşeni rămân fără curent electric.

"Este vorba despre şase localităţi din Ştefan Vodă şi o localitate din Căuşeni. Au fost deblocate zece autoturisme şi două autobuze. Avem două cazuri de hipotermie din localitatea Moscovei, raionul Cahul, şi doi copii, anul naşterii 2003 şi 2005", a menţionat Liliana Puşcaşu, ofiţerul de presă al Departamentului Situaţii Excepţionale.

Ministerul Transporturilor susţine că face faţă situaţiei.

"Nu avem acum drumuri sau localităţi blocate de unde nu pot ieşi persoanele. Este îngreunată circulaţia, dar drumurile sunt practicabile. Mai mult s-a lucrat la sud. Acum avem precipitaţii intense în partea de nord şi drumarii lucreză", a declarat ministrul Transporturilor, Vasile Botnari.

Potrivit Ministerului Transporturilor, 30 de curse auto spre România au fost anulate astăzi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Este vorba despre 12 curse de la Autogara Centru şi 18 de la Autogara Sud. În acelaşi timp, alte 14 curse interurbane au fost anulate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Cele mai multe unităţi de transport au rămas în autogări din cauza lipsei pasagerilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu