Contestaţia lui Iurie Apostolachi, admisă PARŢIAL la CEC. Majoritatea absolută a semnăturilor s-au dovedit NEVALABILE

Contestaţia fostului deputat PLDM, Iurie Apostolachi, care vrea să candideze la parlamentare în circumscripţia nr.48, a fost parţial admisă de Comisia Electorală Centrală.

Prin urmare, setul de documente a fost trimis pentru reexaminare la consiliului de circumscripţie. Asta după ce majoritatea absolută a semnăturilor colectate pentru a fi înregistrat în calitate de candidat au fost declarate nevalabile.

Decizia Comisiei Electorale Centrale a fost luată după ce s-a constat că în procesul de examinare a documentelor au fost comise abateri, iar pretendentul pentru funcţia de deputat a venit cu argumente noi în favoarea sa.

"Contestaţia dumnealui a fost parţial admisă, pentru că dumnealui în contestaţia a solicitat ca înregistrarea dânsului să fie realizată de către Comisia Electorală Centrală, ori aceasta competenţă îi revine autorităţilor electorale inferioare", a declarat Alina Russu, preşedintele CEC.

Iurie Apostolachi neagă faptul că semnăturile ar fi fost colectate cu abateri.

"Sunt absolut încrezut în cei care au colectat aceste semnături, m-am întâlnit de nenumărate rânduri cu oameni, am acumulat şi aşa-numitele declaraţii prin care oamenii au venit cu probe că sunt semnăturile lor", de declarat Iurie Apostolachi, pretendent pentru funcţia de deputat.

Fostul deputat PLDM, Iurie Apostolachi, a colectat peste o mie de semnături de susţinere, dar numai 29 dintre acestea au fost declarate valabile de consiliul de circumscripţie.

Termenul limită de depunere a cererilor de înregistrare pentru alegerile parlamentare este 24 ianuarie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu