Contestația celor cinci membri demiși ai CSM a fost respinsă

Embed:

Contestația celor cinci membri demiși ai Consiliului Superior ai Magistraturii a fost respinsă. Comisia Specială a Adunării Generale Excepţionale a Judecărilor s-a întrunit în şedinţă şi a examinat solicitarea.

Membrii acesteia afirmă că nu au depistat nicio încălcare invocată de către semnatari, între care lipsa cvorumului. Potrivit lor, întrunirea extraordinară a fost deliberativă, pentru că au fost înregistraţi 203 de magistraţi.  

"Comisia a constatat că la Adunarea Generală a Judecătorilor din 27 septembrie au fost prezenţi contra semnătură s-au semnat 203 judecători. Faptul că nu toţi judecătorii, care au semnat şi au fost prezenţi la şedinţă, au utilizat dreptul de a ridica buletinul de vot, nu echivalează cu lipsa de cvorum",  a spus ANATOLIE ŢURCAN, preşedintele comisiei.

Membrii Comisiei Speciale a Adunării Generale Excepţionale a Judecătorilor s-au întrunit în şedinţă cu ușile închise în incinta Consiliului Superior al Magistraturii. Locația a fost aleasă în speranța că membrii CSM se vor prezenta la examinarea contestației. Însă niciunul dintre cei care au semnat contestația nu s-a prezentat.

Amintim că vinerea trecută, şase membri permanenţi şi unul supleant din cadrul CSM au fost revocaţi din funcţie în cadrul Adunării Generale a Judecătorilor. Următoarea şedinţă extraordinară, pentru alegerea noilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii va avea loc în data de 25 octombrie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu