Cont bancar pentru susţinerea victimelor incendiului de la Botanica

Primăria municipiului Chişinău a deschis un cont bancar, pentru acordarea ajutoarelor financiare familiilor care şi-au pierdut locuinţele în urma incendiului de la Botanica.

Astfel, persoanele fizice şi juridice pot face donaţii benevole la următorul cont bancar:

MF-TT CHIŞINĂU – BUGETUL MUNICIPIULUI

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CHIŞINĂU

 C/F – 1007601009484

 C/D – 420541100481503

 C/B – TREZMD2X MINISTERUL FINANŢELOR TREZORERIA DE STAT

Totodată, astăzi se va convoca în şedinţă Comisia pentru fondul de rezervă, pentru a acorda ajutor financiar sinistraţilor.

28 de familii au rămas fără locuinţă după incendiul de pe 1 mai. Serviciul Situaţiilor Excepţionale a creat o comisie specială pentru a stabili cauza incendiului.

Niciun apartament nu era asigurat. Pagubele materiale se ridică la peste zece milioane de lei. În fondul de rezervă al Primăriei sunt şapte milioane de lei.

Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, a  spus astăzi la şedinţa săptămânală a serviciilor Primăriei că suma ar putea fi modificată.

Iar, săptămâna viitoare va fi prezentat un raport final cu privire la cauzele incendiului. Potrivit investigaţiilor preliminare, se pare că focul ar fi izbucnit din cauza unui scurtcircuit la panoul electric.

Amintim că Publika TV a iniţiat campania „Nu fi indiferent” prin intermediul căreia puteţi întinde o mână de ajutor victimelor care joi au rămas fără locuinţe în urma incendiului cumplit. Până acum, sute de oameni au venit la sediul nostru şi au adus produse alimentare, haine, dar şi alte bunuri necesare pentru sinistraţi.

Şi astăzi puteţi veni la sediul Publika TV, pe strada Ghioceilor 1, pentru a le oferi susţinerea dumneavoastră.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu