Consumul și posesia de marijuana, COMPLET DEZINCRIMINATE în Georgia

Consumul și posesia de marijuana au fost complet dezincriminate în Georgia după ce Curtea Constituțională a țării a decis să elimine orice amenzi ar fi putut primi persoanele asupra cărora se găsește drogul, scrie libertatea.ro.

Persoanele nu pot fi pedepsite pentru posesia de marijuana în Georgia, a decis curtea constituțională a țării. Astfel, mica țară din Caucaz, devine una dintre cele mai permisive națiuni din lume în ceea ce privește canabisul.

Curtea Constituțională a Georgiei a decis luni că „posesia și consumul de marijuana sunt acțiuni protejate de dreptul la viață privată” și că cetățenii nu mai pot primi amenzi administrative pentru posesia canabisului.

Acest lucru face din Georgia "prima țară din spațiul ex-sovietic" care legalizează consumul de canabis.

"Aceasta nu a fost o lupta pentru canabis, aceasta a fost o lupta pentru libertate", a spus Zurab Japaridze, liderul partidului Girchi, aflat în opoziție și unul dintre susținătorii legalizării consumului e marijuana.

Pentru moment, cultivarea și vânzările rămân ilegale în Georgia. Dar un proiect de lege care ar dezincrimina posesia tuturor drogurilor este în prezent dezbătut în parlamentul țării.

Dar, deocamdată, cu posesia canabisului de facto legalizată, Georgia are acum una dintre cele mai progresiste politici naționale privind marijuana din lume

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu