CONSUM UIMITOR! TOP 5 cele mai eficiente MAŞINI HIBRIDE (Video)

Mașinile hibride au din ce în ce mai mult succes în Europa, lucru demonstrat de vânzarile înregistrate de companiile producătoare. Conform statisticilor specialiștilor, pe Bătrânul Continent, vânzarile de mașini electrice și hibride au înregistrat o creștere semnificativă, potrivit autostrada.md.

În prima jumătate a anului 2015 s-au înregistrat vânzari de 7 milioane unități, ceea ce înseamnă că s-au vândut cu 8,2% mai multe mașini de acest fel decât în aceeași perioadă a anului 2014.

Pentru că mașinile hibride sunt deja în topul preferințelor consumatorilor, ne-am gândit să vă aducem în prim plan unele dintre cele mai eficiente astfel de mașini:

5. Ford C-Max Hybrid

Ford C-Max Hybrid este o mașină mai distractiv de condus decât celelalte mașini hibrid lipsite de viața cu care sunt obișnuiti oamenii. Direcția este fermă și receptivă iar șasiul este bine realizat, oferind mașinii un simț atletic. Un motor care produce 141 cai putere este suficient pentru a face din mașină una destul de puternică iar consumul este unul decent, de 6,7 litri/100 km în oraș și 7,6 litri/100 km pe autostradă.

4. Chevrolet Volt

Trenul de rulare al Chevrolet Volt este unul pe benzină-hibrid care oferă o autonomie de 85 kilometri în modul electric. Odată ce bateria se consumă, motorul pe benzină intervine pentru a le reîncarca și pentru a putea rula în continuare. Autonomia totală a Volt este de 675 kilometri și îi da mașinii un consum de 8,1 litri/100km în oraș și 7,1 litri/100km pe autostradă. Mașina este propulsată de un motor Atkinson în linie cu patru cilindri pe benzina care oferă 101 cai putere.

3. VW Jetta Hybrid

Volkswagen Jetta este un dual hibrid, ceea ce înseamnă că mașina are două motoare: unul turbo de 1,4 litri pe benzină cu patru cilindri și unul electric care își ia energia dintr-un pachet de baterii montate în spate. Împreună ele furnizează 170 cai putere. Atunci când nu este nevoie de el, motorul pe benzină poate fi oprit. Agenția pentru protecția mediului din Statele Unite estimează un consum eficient pentru Jetta hibrid, de 6,7 litri/100km în oraș și 5,9 litri/100km pe autostrăzi.

2. Porsche Cayenne S E-Hybrid

În loc să aibă un motor pe benzină asistat de unul electric, la fel ca toate celelalte mașini, Porsche Cayenne are două moduri diferite. Primul este cel pe benzină cu un super motor de 3,0 litri V6 care produce 416 cai putere, iar cel de-al doilea este electric. Consumul mediu estimat este de 3,4 litri/100km.

1. Toyota Prius

Micul motor de 1,8 litri cu patru cilindri și motorul electric oferă împreună 134 cai putere. Atunci când este condus într-un mod eficient, Prius consumă 3,33 litri/100 km în oraș și 3 litri/100 km pe autostradă, ceea ce o face una dintre cele mai eficiente mașini hibride de pe piață fiind depășita doar de vehiculele complet electrice.

Pe piața din Europa există și alte mașini hibride destul de căutate, care au înregistrat vânzări record și care sunt eficiente din punct de vedere al consumului. Printre ele se numără Volkswagen Gofl GTE și Audi A3e-Tron, cu un consum mixt anunțat de 1,5 litri/100km, Volvo V60 plug-in cu un consum mixt de 5,2 litri/100km, BMW i8 cu 2,5 litri în fișa tehnică sau Opel Ampera cu aproximativ 7 litri/100km.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu