Consultaţii medicale gratuite şi competiţii sportive în centrul Capitalei. Autorităţile promovează modul sănătos de viaţă

Embed:

Consultaţii medicale gratuite, alimente sănătoase şi competiţii sportive. Astfel şi-au propus autorităţile să promoveze modul sănătos de viaţă. Mai multe activități au fost organizate în Grădina Publică "Ştefan cel Mare".

Locuitorii Capitalei au fost îndemnaţi să adopte un mod sănătos de viaţă. Adică să meargă la medic de câteva ori pe an, să practice sportul şi să se alimenteze sănătos.

"Oamenii vin interesaţi de diferite zone pe care le oferim. Zona serviciilor medicale, zona serviciilor sportive, zona culturală", spune vicedirectorul Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, Diana Grosu-Axenti.

"Astăzi depinde în mare parte starea de sănătate a fiecărui individ. Modul de alimentaţie, timpul liber, grija de propriul corp", a explicat vice-ministrul Sănătăţii Svetlana Cotelea.

Cilişti profesionişti au pedalat de la Chișinău și până la Hânceşti, iar amatorii - până la Porţile Oraşului.

 "Eu prima dată merg. O să-mi ajungă forțe. Am făcut antrenamente tot anul".

 Nu toţi vizitatorii respectă, însă, regulile unui mod de viaţă sănătos.

''De câte ori mă doare ceva de-atâtea ori merg".

"Facem plimbări la aer, consumăm legume şi fructe. Nu spunem că nu mâncăm şi duclciuri, dar totul cu măsură".
 

Zilele Sănătăţii s-au desfăşurat pe parcursul lunii octombrie şi în oraşele Edineţ şi Cahul. Activităţile fac parte din campania "Spune Da pentru sănătatea ta!", care este la a patra ediţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu