Consultaţii americane pentru fermierii moldoveni

În  perioada 16-31 martie, expertul american, Juan Guerrero, va acorda fermierilor moldoveni consultanţă profesionistă în domeniu. Asistenţa va fi acordată pe bază de voluntariat în cadrul Programului De la Fermier la Fermier, implementat în ţara noastră de CNFA, cu suportul financiar al USAID.

Profesorul în studiul animalelor Juan Guerrero va fi găzduit de ÎI „Prenco Grigore” din satul Brânzenii Noi, raionul Teleneşti, pentru a studia situaţia de la aceasta întreprindere şi a oferi sfaturi practice de perfecţionare a managementului culturilor furajere şi al producerii nutreţurilor, inclusiv pentru perioada rece.

În conlucrare cu expertul, reprezentanţii întreprinderii vor determina structura optimă a culturilor furajere, practicile moderne de înfiinţare a acestora, de fertilizare şi protecţie a culturilor contra bolilor şi dăunătorilor. Totodată, profesorul va familiariza beneficiarul cu tehnicile avansate de recoltare şi depozitare a furajelor pe termen lung, precum şi cu schemele de rotaţie a culturilor. Voluntarul va oferi, de asemenea, recomandări privind stabilirea raţiilor alimentare pentru animale.

ÎI „Prenco Grigore” a fost înfiinţată cu aproape 10 ani în urmă şi în prezent deţine un şeptel de 60 de vaci mulgătoare, precum şi 620 ha de teren agricol de pe care recoltează anual peste 500 tone de furaje. La fel ca majoritatea crescătorilor de animale din Moldova, întreprinderea încearcă să optimizeze managementul culturilor furajere în scopul producerii unor nutreţuri calitative suficiente pentru anul întreg, reducerii cheltuielilor şi al sporirii productivităţii laptelui.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu