Consultaţie GRATUITĂ, în parcul Valea Morilor. Ce maladie vor să descopere medicii

Embed:

Locuitorii capitalei sunt invitaţi, astăzi, la o promenadă în parcul Valea Morilor. De Ziua Mondială a Inimii, ei vor fi încurajaţi să facă mai multă mişcare şi să ducă un mod sănătos de viaţă. Prin această acţiune, autorităţile vor să reducă numărul oamenilor care suferă de boli cardiovasculare, dar şi pe cel al deceselor premature, provocate de aceste maladii.

La promenadă vor participa şi specialişti din domeniul sănătăţii. Aici, doritorii vor avea posibilitatea să-şi măsoare tensiunea arterială şi să fie consultaţi de către medici. De asemenea, vor fi distribuite materiale informative despre cauzele, dar şi metodele de combatere a maladiilor cardiovasculare.

Specialiştiii spun că de patologii cardiace şi ictus cerebral suferă fiecare a opta persoană, inclusiv copii. Totodată, mai mult de jumătate din decese sunt provocate de bolile cardiovasculare. Potrivit statisticilor, în 2012, în ţara noastră erau înregistraţi 390.000 de bolnavi, cu 24.000 mai mulţi decât în 2011. De asemenea, anul trecut, oficial, 240 de copii sufereau de boli de inimă. Totodată, în fiecare an, peste 600 de copii sunt născuţi cu malformatii cardiace. Anual, în Moldova, din cauza bolilor cardiace, mor peste 20.000 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu