Consultări moldo-ucrainene în problema aplicării taxelor vamale la unele produse din Ucraina

La Ministerul Economiei s-au desfășurat consultările moldo-ucrainene în cadrul cărora au fost analizate relațiile comercial-economice dintre două state după decizia Guvernului Republicii Moldova de a introduce, până la 31 decembrie 2016, taxe vamale la importul produselor lactate, produselor din carne și a cimentului din Ucraina.

Experții moldoveni au menționat că decizia respectivă este una temporară și are drept scop protejarea pieței interne de importurile masive înregistrate în ultimul timp din Ucraina, în special după introducerea embargoului din partea Federației Ruse asupra mărfurilor ucrainene.

Partea ucraineană și-a exprimat îngrijorările față de măsurile aplicate de Moldova, solicitând informație suplimentară privind importurile de mărfuri din Ucraina în ultima perioadă.

Grupurile de experți au convenit ca în termeni cât mai restrânși să prezinte reciproc informații adiționale privind evoluția importului dintre două state și impactul hotărârii asupra producătorilor și economiilor din Moldova și Ucraina.

În acest context, Octavian Calmîc, ministrul Economiei, va întreprinde o vizita de lucru în perioada 6-7 iunie curent, la Kiev, unde va discuta relațiile comercial-economice cu Stepan Kubiv, ministrul Dezvoltării economice și comerțului din Ucraina.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu