Construcţii desprinse din poveste: A fost creat un oraş de gheaţă şi zăpadă

Embed:

Sfidează temperaturile tot mai ridicate şi încearcă să menţină atmosfera de iarnă. Zeci de arhitecţi şi designeri şi-au dat întânire într-o staţiune din sud-estul Estoniei şi au creat un oraş de gheaţă şi zăpadă. Construcţiile sunt parcă desprinse din poveste, iar turiştii sunt extrem de încântaţi de privelişte.

"Am creat acest oraş pentru a aduce adevăratul spirit al iernii. Arhitectura este una specifică, iar totul seamănă cu o poveste. Copii sunt încântaţi de tot ceea ce văd aici", a precizat Kai Tarmula, managerul festivalului.

Pentru ridicarea oraşului au fost folosiţi aproximativ 6.000 de metri cubi de zăpadă artificială, fiind pentru prima dată când artiştii au utilizat astfel de materie primă pentru construcţii. Cu toate că devine ridigă la modelare, zăpada artificială permite sculpturilor să se păstreze pentru o perioadă mai îndelungată.

"A fost pentru prima dată când a trebuit să lucrez cu gheaţă artificială. A fost mai dificil, în foarte scurt timp acest material devine la fel de rigid ca gheaţa şi este greu de modelat", a specificat Rait Parg, arhitect.

Vizitatorii se declară încântaţi de cele văzute.

"Îmi place Festivalul Gheţii. Este cel mai mare eveniment care se organizează în această regiune în perioada iernii", a spus o vizitatoare.

Festivalul Gheţii se va încheia la sfârşitul acestei săptămâni.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu