Construcţie cu scandal. Un locuitor al Capitalei se plânge că sub fereastra casei sale se construieşte ilegal un bloc multietajat

Embed:

Un locuitor al Capitalei se arată indignat de faptul că un agent economic ridică o clădire multietajată chiar sub fereastră.

"Uitați-vă vă rog afară, iată cum este practic. Clădirea multietajată se află deasupra casei. Dacă luăm de aici e un metru 20", a declarat locuitorul Capitalei, Mihail Mahu.

Mihail Mahu și-a construit locuința în 2009. Bărbatul afirmă că anul trecut, un agent economic a bătut la ușa acestuia pentru a-i cere acordul privind construcției unui bloc de locuit chiar în preajma casei sale.

Chiar dacă a refuzat să semneze, terenul a fost transformat în şantier peste câteva luni. Bărbatul se arată indignat că blocul se află o distanță prea mică de locuința lui.

"Acest două case practic ele sunt incompatibile. Nu se poate de exploatat în așa condiții înțelegeți fiindcă de acum, deasupra casei mele au schimbat o foaie de ardezie și a doua foaie de ardezie tot e stricată. Cade de sus și strică. Casa mea particulară care este pusă pe planul orașului, care este înregistrată la BTI", a  declarat locuitorul Capitalei, Mihail Mahu.

De cealaltă parte, reprezentanții companiei de construcții îl acuză pe Mihail Mahu că şi-ar fi ridicat ilegal casa.

"Construcția lui este ilegală. La noi toate documentele și actele sunt în regulă așa că dacă domnul are pretenții înseamnă că e judecată și noi în așteptăm acolo", a spus un angajat al companiei de construcţii.

Funcţionarii de la Primărie spun că atât proprietarul locuinței, cât și agentul economic au toate actele în regulă.

"Construcția respectivă nu este una ilegală. Primăria Chişinău a eliberat certificat de urbanism şi autorizaţie de construire", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, Vadim Brânzaniuc.

Angajații preturii Centru, care s-au autosesizat în acest caz, spun că au fost depistate câteva nereguli pe şantier.

"Nu a fost depistat panoul informativ al construcției.Nu a fost amplasată plasa de protecție a construcției, care vine în vecinătate cu locatarii", a declarat pretorul sectorul Centru, Pavel Rusu.

Agentul economic a promis că în câteva zile problemele descoperite de Pretură vor fi soluționate.

Dacă acest lucru nu se va întâmpla, acesta riscă o amendă de până la 10.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu