Construcţie cu SCANDAL. Locatarii unui bloc din sectorul Ciocana, REVOLTAŢI că în apropierea casei lor se ridică ilegal o clădire

Embed:

Construcție cu năbădăi în sectorul Ciocana al Capitalei. Locatarii unui bloc de locuinţe, situat pe strada Ion Dumeniuc sunt revoltaţi că în apropiere de casa lor se ridică ilegal o clădire cu şapte etaje.

Oamenii au atacat în judecată compania de construcţie şi au obţinut câştig de cauză, iar acesteia i-a fost anulat certificatul de urbanism şi i-a fost retrasă autorizaţia de construcţie. Administratorul companiei neagă acuzaţiile, dar refuză să prezinte actele care i-ar justifica dreptul de a continua lucrările.

În 2017, Curtea Supremă de Justiţie a emis o hotărâre irevocabilă privind stoparea construcţiei clădirii. De câteva săptămâni, însă, lucrările pe şantier au fost reluate.

"Casa noastră este în pericol. E pus în pericol nu numai blocul nostru, alături mai este un bloc. Nu-i respectată distanţa între clădiri, e construit pe linia roşie a casei noastre. Au fost anulate autorizaţia de construcţie, certificatul de urbanism", a menţionat Vitalie Coşciug, preşedintele Asociaţiei Locatarilor din bloc.

"Este atât de periculos. Nu ştiu unde se uită autorităţile în aşa situaţii. nu este normal că e atât de aproape de casa noastră. În orice moment se poate întâmpla ceva", a precizat Elena Constantinova locuitoare a Capitalei.

Oamenilor le este teamă că din cauza săpăturilor care se fac, blocul lor ar putea avea soarta celui din oraşul Otaci, care s-a prăbuşit în urmă cu tre săptămâni:

"Doamne fereşte să nu se întâmple aşa cum s-a întâmplat în Otaci. Şi dacă acolo a suferit doar o coloană, doar o scară, aici, dacă lucrările sunt ilegale sunt cu încălcări. Suferă trei case odată".

"Între blocuri trebuie să fie o distanţă mai mare decât înălţimea blocului. Acesta e chiar în imediata apropiere. Soarele nu nimereşte în case, mucegai avem, întuneric, iarna este frig".

Pe şantier erau azi câţiva muncitori. Aceştia însă au refuzat să vorbească cu echipa noastră de filmare şi s-au ascuns imediat în bloc: "Hai fără de astea. Eu la mesager nu vreau să apar".

Administratorul firmei de construcţie, Adrian Rucan, se ascunde după deget. El neagă acuzaţiile şi spune că are toate actele în regulă, dar a refuzat cu vehemenţă să le prezinte şi chiar a ameninţat echipa noastră de filmare.

"Aţi putea să ne prezentaţi documentele în baza căruia se construieşte blocul? Dacă noi vom prezenta la toţi care ne cer trebuie să ne ţinem numai de prezentat documente. DVS nu sunteţi organ abilitat ca să cereţi documente. Vă previn din start să nu publicaţi numele companiei sau imagini care ar afecta afacerea. Atunci o să înaintăm acţiuni de denigrare", a declarat Adrian Rucan, administratorul companiei de contrucţii.

Responsabilii din cadrul direcţiei arhitectură a preturii Ciocana spun că nu au primit nici o plângere în acest caz, asta deşi mai mulţi locuitori spun că au sesizat de nenumărate ori, administraţia locală.

"Trebuie de verificat situaţia. Plângere din câte ştiu eu nu avem şi nu am la examinare aşa material", a subliniat Gheorghe Paiu, şeful direcţiei arhitectură pretura Ciocana

Săptămâna viitoare responsabilii din cadrul preturii Ciocana promit să facă o vizită pe şantier, pentru a vedea care este situaţia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu