Construcţie cu scandal în sectorul Buiucani al Capitalei. Locatarii protestează: Firmei de construcţie nu-i pasă de noi. Ei fac totul în secret

Embed:

Mai mulţi locuitori ai sectorului Buiucani din Capitală au protestat faţă de construcţia unui bloc chiar sub geamurile lor. Oamenii spun că, inițial, au fost anunţaţi că pe două terenuri de pe strada Alba Iulia 128 și 130 vor fi ridicate doar două case particulare pentru două familii, dar, treptat, clădirea devenea tot mai înaltă. Protestatarii au spus că responsabilii de construcţie refuză să ofere detalii.

"Nu ne arată actele. Ne luptăm să ne ofere detalii, însă ne-au arătat niște acte care nici pe departe nu corespund lucrărilor care au loc pe şantier. Am văzut fundația, cu siguranţă este un bloc", a spus Valeriu Duhoterov, locuitor al sectorului Buiucani. 

Construcţia, începută acum trei ani, a fost contestată la Primăria Capitalei.

"Construcţia în cartierele rezidenţiale este foarte periculoasă, pentru că la compactarea terenului este provocat un cutremur cu magnitudinea 4 pe Richter. Fără să înțelegem ce se întâmplă, părăseam casele împreună cu copiii. Avem case mai vechi, care s-au fisurat."

"Firmei de construcţie nu-i pasă de noi. În secret, în weekend, face lucrări, pentru că atunci nicio structură nu funcționează, face cofrajul, toarnă beton."

Primăria a constatat că, într-adevăr, blocul era ridicat cu abateri.

"Ei aveau acceptu, certificat de urbanism pentru constructia doar a 2 etaje. Deci un duplex cu 2 etaje, însă ei au început să facă şi santier pentru constructie de 8 etaje ceea ce este illegal şi nu este autorizat de noi", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu. 

Responsabilul pentru terenurile din strada Alba Iulia 128 și 130, Marin Moşanu, într-o convorbire telefonică cu jurnaliștii noștri a refuzat să discute în faţa camerei de luat vederi şi a declarat că primarul interimar are informații greșite.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu