Construcţia canalizării pluviale de pe Negruzzi, aproape de final. Se dau garanţii de zeci de ani

Embed:

Lucrările de reconstrucţie a sistemului de canalizare pluvială pe bulevardul Constantin Negruzzi din Capitală sunt aproape de final. Muncitorii au lucrat mai mult de un an pentru a duce la bun sfârşit acest proiect ambiţios. Chiar dacă termenul de finalizare a reparaţiilor a fost amânat de mai multe ori, antreprenorii sunt mulţumiţi de rezultat.

De-a lungul bulevardului Constantin Negruzzi a fost construită o canalizare pluvială cu lungimea de aproape 800 de metri. În total, au fost instalate mai mult de 250 de tuburi din beton armat cu diametrul de 1,4 metri. 

Muncitorii spun că reparaţiile au fost tărăgănate din cauza volumului mare de lucru şi a ploilor torenţiale din primăvară, care le-au zădărnicit planurile.

"Apele subterane ne-au încurcat mult, surpări de maluri, adâncimea. Acum suntem sub trecerea de pietoni, la şase metri adâncime, dar noi aici am mai săpat încă un metru adâncime să punem pietriş, plăci, beton, ţevi", a menţionat Sergiu Laur, şef de şantier.

Antreprenorii dau acestui proiect garanţii de zeci de ani.

"Uitaţivă cât beton aici s-a pus, pereţii sunt de 30 de cemtimetri, din beton armat. Uitaţi-vă aici e cu o coardă specială, având în vedere că e pe partea carosabilă a drumului", a precizat Laur.

Potrivit autorităţilor, odată cu renovarea acestui sistem de canalizare pluvială zona Gării nu va mai fi inundată niciodată.

În caz de ploi torenţiale prin această conductă se pot scruge peste 10 tone de apă pe secundă.

Potrivit şefului Direcţiei Transport a Capitalei, Igor Gamreţki, lucrările de construcţie a canalizării pluviale vor fi încheiate la sfârşitul acestei luni.

"Până la 1 septembrie trebuie să deschidem strada în ambele direcţii. După asta vor continua lucrările cu amenajarea parcărilor şi finalizarea trotuarelor. Sensul giratoriu care-l avem jos o să fie modificat, o să fie mişcat în una din părţile străzii. Dorim să avem o bandă cotitura la dreapta, care o să fie separată de rond", a declarat şeful Direcţiei Transport a Capitalei.

Odată cu renovarea bulevardului Negruzzi, va fi amenajat un sens giratoriu la intersecţia cu strada Ciuflea şi bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt. Lucrările fac parte din proiectul finanţat de BERD şi BEI, care oferă 22 de milioane de euro pentru reabilitarea a şase străzi din Chişinău.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu