Construcţia Arenei Chişinău, scoasă la licitaţie. Concursul va dura 60 de zile

Embed:
Companiile private care sunt gata să se implice în construcţia Arenei Chişinău pot depune dosarele din data de 7 mai. Membrii comisiei de profil au aprobat deja un set de acte, necesare pentru a participa la licitaţie. Concursul va dura 60 de zile.

"A fost aprobată documentaţia standart care constă în şapte compartimente şi conţine date generale pentru acest proiect, exemplarul contactului. Criteriile sunt foarte dure, ne dorim foarte mult ca într-un an această arena să apară. Trebuieşte experienţa similară pe parcusul ultimelor cinci ani", a declarat  Igor Şarov, secretar general de stat al Ministerului Educaţiei.

Investițiile pentru construcţia complexului vor avea loc în cadrul unui parteneriat public-privat.

"Vom profita de orice ocazie pentru a mediatiza şi de a invita de a pariticipa la acest concurs prin mass media naţională şi internaţională. De asemenea, vom apela la misiunile diplomatice al Republicii Moldova peste hotarele ţării pentru a transmite aceasta informaţie", a spus  Igor Şarov, secretar general de stat al Ministerului Educaţiei.

Arena Chişinău va fi ridicată pe un teren din comuna Stăuceni. Complexul sportiv va avea o capacitate de până la cinci mii de locuri și va putea găzdui diferite evenimente sportive, dar și conferințe, expoziții sau concerte. Construcția va avea, de asemenea, o piscină olimpică şi terenuri de tenis. Proiectul este implementat la iniţiativa preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu