Constituirea noului Parlament, printre cele mai importante evenimente politice ale săptămânii

Embed:

Constituirea noului Parlament, ales în data de 30 noiembrie și organizarea ultimei ședințe de Guvern. Acestea au fost principalele evenimente de pe scena politică din această săptămână.

Luni, Parlamentul din legislatura a 20-a a fost constituit legal. Noii deputaţi au format fracţiunile şi au ales șefii acestora. Liderii fracţiunilor parlamentare sunt socialista Zinaida Greceanîi, comunista Violeta Ivanov, liberal-democratul Vlad Filat, democratul Marian Lupu şi liberalul Mihai Ghimpu.

Tot luni, comuniștii au rămas fără un mandat de deputat după ce Irina Vlah a anunţat că părăseşte fracţiunea PCRM.

Tot luni, preşedinţii partidelor proeuropene au dat asigurat că, până la mijlocul lunii ianuarie, va fi creată coaliţia de guvernare.

Tot atunci, va fi aleasă şi conducerea Parlamentului şi vor fi desemnaţi membrii Biroului Permanent al Legislativului.

Marți, a avut loc ultima ședință de Guvern din anul 2014. Membrii Executivului au aprobat documentul prin care România va oferi cinci milioane de euro pentru modernizarea grădiniţelor din Moldova.

Iar în noaptea dintre ani șeful statului Nicolae Timofti a rostit tradiționalul mesaj în care a enumerat succesele pe plan extern, obţinute în anul 2014.

Printre acestea se numără semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană, abolirea regimului de vize cu ţările din spaţiul comunitar, dar şi confirmarea parcursului european al ţării la alegerile din 30 noiembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu