Constantin Ţuţu a scăpat de arest. Judecătoria Centru l-a eliberat în timp ce MAI l-a anunţat în căutare generală. AFLĂ CUM S-A ÎNTÂMPLAT

Campionul Republicii Moldova la kickboxing, Constantin Ţuţu, a scăpat de arest. Asta după ce tânărul a fost acuzat de implicare în omorul lui Alexei Veretca iar pe numele său a fost emis mandat de arestare.

În libertate este şi Oleg Pruteanu, de asemenea acuzat de implicare în omorul de la Orhei.

Deciziile privind eliberarea acestora au fost luate de Judecătoria Centru, în secret. Cel puţin aşa spune preşedintele Judecătoriei, Ion Ţurcan, care a declarat pentru Publika.md că şedinţele în care au fost examinate cauzele lui Ţuţu şi Pruteanu au fost secrete.

Procurorii  care se ocupă de investigarea omorului lui Alexei Veretca nu sunt de acord cu măsurile aplicate de Judecătoria Centru şi spun că Ţuţu ar trebui să stea la închisoare, întrucât este acuzat de comiterea mai multor crime grave. Mai mult, aceştia menţionează că măsura a fost schimbată în timp ce Ţuţu era anunţat de MAI în căutare generală.

 

Vă invităm să urmăriţi în continuare mersul evenimentelor şi cum Constantin Ţuţu a scăpat de închisoare, fără ca opinia publică să afle despre aceasta.

3 mai 2012. Judecătoria sectorului Centru al Capitalei emite un mandat de arestare, pe 30 de zile, pe numele campionului moldovean la kickboxing Constantin Ţuţu, Oleg Pruteanu şi Radu Andriţco. Cei trei sunt suspectaţi de implicare în omorul lui Alexei Veretca. Totodată, cei trei sunt anunţaţi în căutare generală de către Ministerul de Interne.

14 mai 2012. Curtea de Apel schimbă măsura de reprimare în arest la domiciliu, pe 30 de zile, pe numele lui Oleg Pruteanu. Asta în cazul în care acesta se va prezenta în instituţiile de urmărire penală până pe 25 mai.

În scurt timp, Pruteanu se predă.

28 iunie 2012. Judecătoria sectorului Centru acceptă solicitarea avolatului lui Pruteanu de a-l pune sub control judiciar şi acesta scapă de arestul la domiciliu. Aceasta chiar dacă procurorii au cerut arestarea acestuia.

 

8 iunie 2012. Judecătoria sectorului Centru schimbă măsura de reprimare pentru Constantin Ţuţu în arest la domiciliu, în timp ce acesta încă era în căutare generală. Acest lucru se întâmplă la solicitarea avocatului lui Ţutu.

Procurorii atacă decizia la Curtea de Apel. Aceasta lasă în vigoare măsura aplicată de Judecătoria Centru.

6 iulie 2012. Ţutu este eliberat de sub arest la domiciliu şi este pus sub control judiciar. De acest caz se ocupă preşedintele Judecătoriei Centru, Ion Ţurcan.

Decizia este din nou atacată la Curtea de Apel, care şi de această dată lasă în vigoare decizia Judecătoriei.

1 august 2012. Ţuţu este văzut la un restaurant din Capitală. Acesta conduce o maşină marca Mercedes.

 

3 august 2012. Solicitat de Publika.md, preşedintele Judecătoriei Centru, Ion Ţurcan, refuză să ofere informaţii despre acest caz pentru a nu prejudicia mersul anchetei. Acesta mai spune că şedinţele în care au fost schimbate măsurile aplicate lui Ţuţu şi Pruteanu au fost închise şi au un caracter secret.

3 august 2012. Procurorii care se ocupă de caz declară că Ţuţu ar trebui să fie arestat întrucât este învinuit de comiterea mai multor crime grave. Judecătoria, însă, nu ţine cont de solicitările acestora.

Ministerul de Interne nu cunoaşte prea multe despre acest caz, încât dosarul a fost preluat de Procuratura Generală, dar spune că cei trei sunt cercetaţi în stare de libertate şi că s-ar fi predat.

În acelaşi timp procuropii spun că Radu Andriţco încă se află în urmărire generală.

Ce se întâmplă cu adevărat nimeni nu vrea să spună. Cert este că principalii suspecţi în cazul omorului lui Alexei Veretca sunt la libertate. 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu