Constantin Ţuţu a organizat un nou turneu în localitatea natală, Băcioi. La competiţie au participat 40 de sportivi din toată ţara

Embed:

Cel mai bun luptător moldovean de K-1, Constantin Ţuţu a organizat un nou turneu în localitatea natală, Băcioi. La cea de-a patra ediţie a "Cupei Campionului Democrat" la muai-thay au participat 40 de sportivi din toată ţara.

Luptătorii şi-au împărţit pumni şi picioare într-un ring special amenajat în sala sportivă a Liceului Grigore Vieru din localitate.

Constantin Ţuţu spune că pe viitor îşi doreşte ca acest turneu să devină unul internaţional. Primul pas a fost făcut deja. La competiţia din acest an a participat un sportiv din Turcia, care se antrenează în clubul lui Ţuţu.

"Pe viitor vrem să dezvoltăm acest turneu. Tare sper să avem şi sportivi de peste hotare, nu numai din Republica Moldova. Readucem muai-thay-ul la viaţă. Acest gen de sport a fost uitat o perioadă la noi în ţară. Încercăm să-l scoatem în evidenţă ca oamenii să cunoască acest gen de sport", a declarat Constantin Ţuţu.

"Pentru federaţie acest turneu are o importanţă majoră. Asta pentru că se promovează acest gen de sport în Republica Moldova. Până la finalul anului vom organiza şi campionatul Republicii la Muai Thay", a spus Vasile Gîrbea, preşedinte FM de Muai Thay şi Kickboxing.

Sala sportivă a fost arhiplină, iar luptătorii au rămas impresionaţi de felul cum a fost organizat această ediţie a turneului.

"Organizarea este la cel mai înalt nivel. Sper ca aşa să fie în fiecare an. Trebuie cât mai multe pentru ca să căpătăm mai multă experienţă pentru ca atunci când vom participa pe arena internaţională să învingem şi acolo", a menţionat Mihai Pârgaru, luptător.

Câştigătorii au fost premiaţi de organizatori cu cupe, medalii şi diplome.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu