CONSPIRAŢIE? Ţara care A ŞTIUT că la Istanbul vor avea loc ATENTATE TERORISTE

Tragedia produsă pe Aeroportul Ataturk e cu atât mai mare cu cât, în zilele dinaintea masacrului, au existat multe indicii care au sugerat că urmează să asistăm la o altă nenorocire.

Se spune că, de obicei, înaintea unui atac terorist, serviciile secrete intră în alertă, descoperind tot felul de informaţii care indică faptul că urmează un atentat. Aşa au stat lucrurile, inclusiv înainte de 11 septembrie 2001, însă administraţia Bush a ignorat rapoartele trimise de agenţii CIA şi FBI.

Acum, după ce Turcia a fost zguduită de un atac sângeros, se confirmă că cineva a ştiut că urmează o tragedie. Concret, săptămâna trecută, şase cluburi iraniene din prima ligă, Esteghlal, Teraktor-Sazi, Sepahan, Sia Jamegan, Foolad şi Padideh, ar fi trebuit să meargă în Turcia pentru a-şi efectua stagiile de pregătire din această vară, scrie Adevarul.

Echipele iraniene preferă, de obicei, Turcia, deoarece deplasarea în această ţară nu necesită viză de intrare, formalităţile de călătorie fiind foarte simple. Numai că, de această dată, cele şase grupări n-au mai ajuns în Turcia.

Ministerul de Externe le-a interzis, pe ultima sută de metri, să meargă pe malul Bosforului, motivând că există indicii clare că în Turcia există riscul unui atac terorist iminent.

Decizia guvernului iranian a fost aprig contestată de cluburile amintite, ele motivând că şi-au plătit deja cantonamentele.

Ministerul de Externe a fost însă de neclintit, iar deplasările celor şase formaţii au fost anulate, ele fiind nevoite să se orienteze spre alte destanţii, precum Armenia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu