Consolidarea întreprinderilor mici şi mijlocii, DISCUTATĂ de vicepremierul Calmîc cu OECD

În contextul vizitei sale de lucru în Franța, viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc, a avut, la 29 martie curent, o întrevedere cu conducerea Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD).

Discuțiile au vizat cooperarea țării noastre cu OECD în anul curent în domeniul politicilor privind întreprinderile mici și mijlocii (ÎMM).

În context, Octavian Calmîc a menționat că provocarea principală pentru autoritățile moldovenești, la moment, este de a asigura implementarea politicilor elaborate, completate cu un proces de monitorizare și evaluare sistematică, precum și facilitarea accesului mediului de afaceri la finanțare.

Potrivit ministrului Economiei, pentru a consolida competitivitatea ÎMM și a beneficia de avantajele oferite de Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA), Guvernul și-a propus să soluționeze problemele restante cu care se confruntă ÎMM, precum reglementările restrictive în sectorul vamal, barierele tehnice în comerț, permisele și licențele, controale abuzive din partea instituțiilor reglementatoare.

Autoritățile lucrează şi pentru a elimina dificultățile în obținerea accesului la finanțare, identificarea surselor alternative de finanțare și dezvoltarea infrastructurii de asistență în business.

La rândul său, reprezentanții organizației și-au exprimat susținerea pentru Guvernul moldovean în efortul de implementare a politicilor de îmbunătățire a mediului de afaceri, subliniind că dezvoltarea infrastructurii de asistență în business și stimularea inițiativelor pentru competitivitate, inovație, internaționalizare ar ajuta ÎMM din Moldova să concureze la nivel de UE prin prisma DCFTA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu