Consiliul Suprem de Securitate se întruneşte în şedinţă: Vor fi audiaţi mai mulţi şefi ai instituţiilor de stat

Embed:

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timfoti va convoca mâine Consiliul Suprem de Securitate. Iar motivul l-a constituit preocuparea pentru securitatea sistemului bancar din ţară. Anunţul a fost făcut de către purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu.

"Instituţiile statului nu au acţionat în deplină măsură pentru a preveni anumite fraude bancare. Nu au tras la răspundere persoanele care au organizat aşa-numitele atacuri raider şi au obţinut ilegal acţiuni bancare", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu.

Astfel, la şedinţă vor fi audiate rapoartele guvernatorului Băncii Naţionale, Dorin Draguţanu, ministului Finanţelor Veaceslav Negruţa, procurorului general Valeriu Zubco şi a şefului adjunct al Serviciului de Informaţii şi Securitate Valentin Dediu. Aceştia vor da explicaţii cu referire la modul în care au acţionat instituţiile statului pentru a preveni atacurile de tip raider asupra sistemului bancar din Moldova, dar şi de investigare a acestor fraude.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu