Consiliul Suprem de Securitate: Există persoane şi partide care acţionează împotriva intereselor RM

Embed:

"Există persoane publice şi partide politice care acţionează împotriva intereselor Republicii Moldova". Declaraţia aparţine purtătorului de cuvânt al preşedintelui, Vlad Ţurcanu, şi vine după ce Consiliul Suprem de Securitate a fost convocat în şedinţă, ca urmare a unor ameninţări la integritatea şi stabilitatea ţării.

"Toate instituţiile statului ce vizează domeniul securităţii au primit recomandări, astfel încât să acţioneze, fără ca cetăţenii să fie îngrijoraţi. În cadrul şedinţei au fost vizate anumite persoane, partide, care nu se includ în procedurile legale", a zis purtătorul de cuvânt al şefului statului, Vlad Ţurcanu.

Fiind întrebat dacă unii concurenţi electorali ar reprezenta un pericol la adresa securităţii statului, Vlad Ţurcanu a dat asigurări că instituţiile responsabile au în vedere asemenea acţiuni.

"Deocamdată, dacă nu a fost exclus nici un concurent electoral, nu s-au întrunit toate măsurile pentru a face acest lucru. Dar, asta nu înseamnă că nu au existat până acum, şi au fost documentate cazuri în care acţiuni ale unor concurenţi au fost la limită", a zis el.

Publika.md aminteşte că Serviciul de Informaţii şi Securitate a emis un comunicat în care a avertizat despre intensificarea activităţii grupărilor extremisteîn ajunul alegerilor parlamentare. Instituţia a anunţat că întreprinde măsurile necesare pentru prevenirea şi contracararea riscurilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu