Consiliul Republican al Uniunii Salvaţi Basarabia s-a reunit în şedinţă. Ce decizii au fost luate

În cadrul ședinței au fost făcute totalurile alegerilor locale, unde USB a participat pentru prima dată. Chiar dacă USB a participat în doar 35 de localități, pe listele USB au fost aleși 4 primari și peste 50 de consilieri raionali, orășenești, comunali și sătești, se arată într-un comunicat al formaţiunii.

Consiliul Republican al USB și-a manifestat îngrijorarea față de situația politică din ţară după instalarea noului guvern, pe care membrii USB l-au numit "guvernul pro-moscovitului Igor Dodon".

„Avem guvernul Dodon și punctum. Cuvântul „tehnocrați” este o manipulare. Avem rușii la putere, iar soldații disciplinați din guvern vor implementa planurile rusești. Inclusiv federalizarea republicii. Binomul „Plahontiuc-Dodon” a preluat din nou puterea, sub oblăduirea directă a Kremlinului", a declarat Președintele USB, Valeriu Munteanu.

În această situaţie, Consiliul Republican al USB a decis să inițieze discuții cu forțele politice de crez unionist din Republica Moldova în vederea formării cât mai grabnice a unei platforme politice unioniste solide.

În contextul alegerilor prezidențiale din România, Consiliul Republican al USB a îndemnat membrii și simpatizanții săi să voteze în turul doi pentru Klaus Iohannis, candidatul PNL România.

 

loading...

Lasă un comentariu