Consiliul Municipal Chişinău, ales în luna iunie, se reuneşte astăzi în a doua şedinţă

Embed:

Consiliul Municipal Chişinău, ales în luna iunie, se reuneşte astăzi în a doua şedinţă. Principalele subiecte pe ordinea de zi sunt constituirea fracţiunii Partidului Liberal în CMC, ridicarea înainte de termen a mandatelor de consilier şi constituirea comisiilor din cadrul consiliului de specialitate al CMC. Şedinţa a fost convocată la iniţiativa primarului Dorin Chirtoacă.

Prima şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău a avut loc pe 18 iulie, după o tentativă anterioară eşuată. Atunci a fost anunţată constituirea fracţiunilor PCRM şi PLDM. Preşedintele fracţiunii comuniştilor a fost ales Boris Golovin, iar al liberal-democraţilor – Ghenadie Dumanschi.

Tot în cadrul primei şedinţe, Dorin Chirtoacă a fost investit în funcţia de primar general al Capitalei. În actualul Consiliu, Partidul Comuniştilor deţine 26 de mandate, adică majoritatea. PCRM este urmat de Partidul Liberal cu 17 mandate de consilier. Partidul Liberal Democrat a obţinut şapte mandate, iar Partidul Democrat - unul singur.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu