Consiliul de Securitate al ONU nu a ajuns la un acord privind impunerea unui armistițiu de 30 de zile în Siria

Embed:
Consiliul de Securitate al ONU nu a ajuns la un acord privind impunerea unui armistițiu de 30 de zile în Siria. Discuțiile au intrat în impas după ce ambasadorul Rusiei la Organizaţia Naţiunilor Unite, Vasili Nebenzia, a criticat discursurile colegilor săi, pe care le-a catalogat drept catastrofale.

”Suntem foarte curioși și am vrea să știm care sunt garanțiile în favoarea respectării acestui armistițiu, dar, din păcate, nu am primit un răspuns clar în acest sens”, a spus  reprezentant permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

De cealaltă parte, reprezentanții SUA și ai Franței l-au contrazis și au criticat în special atacurile împotriva spitalelor.

”Reprezentantul permanent al Rusiei ne-a întrebat ce trebuie să facem în Ghouta de Est. Răspunsul întregului Consiliu a fost să oprim bombardamentele și să permitem ca ajutorul medical să ajungă în regiune”, a spus reprezentant al SUA la Consiliul Economic și Social al ONU, Keeley Eckels-Curie/

De cealaltă parte, reprezentantul Siriei a declarat că acțiunile armatei guvernamentale au scopul de a lichida teroriștiii și de a instaura pacea pentru totdeauna.

”Îi chem pe cei care se tem că Ghouta de Est va deveni al doilea Aleppo să viziteze Aleppo acum și să vadă cum milioane de localnici s-au întors la viața lor normală după ce au fost eliberați de terorism”, a spus reprezentant permanent al Siriei la ONU, Bashar Ja'Afari.

Rezoluţia viza încetarea totală a focului timp de o lună de zile, pentru a trimite ajutoare umanitare şi pentru a evacua răniţii. De altfel, chiar în ziua votului de la ONU, aviaţia siriană a efectuat un nou val de bombardamente în estul provinciei Goutha, operaţiune soldată cu peste 30 de morţi. Bilanţul total al operaţiunilor militare din această săptămână se apropie de 400 de morţi, potrivit organizaţiilor neguvernamentale. De la declanşarea războiului din Siria, Rusia s-a opus de 11 ori adoptării unor rezoluţii de către Consiliul de Securitate al ONU cu privire la situaţia din regiune.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu