Consiliul de administraţie al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar are doi membri noi

Parlamentul a desemnat, în şedinţa de astăzi, doi membri ai Consiliului de administraţie al Fondului de garantare a depozitelor în sistemul bancar. Este vorba despre Alexandru Stratan, propus de Ministerul Economiei, şi Mihail Ogorodnicov, din partea Asociaţiei Băncilor din Moldova.

Pentru cei doi candidaţi au votat majoritatea deputaţilor. Asta deşi candidatura lui Mihail Ogorodnicov nu a întrunit numărul necesar de voturi în Comisia numiri şi imunităţi a Legislativului.

Publika.md menţionează că Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar este un sistem de protecție a depunerilor populației sub forma depozitelor la instituţiile de credit autorizate de Banca Naţională a Moldovei, în cazul în care acestea se află în imposibilitatea de a-şi onora obligațiile față de deponenți.

Fondul de garantare a depozitelor în sistemul bancar şi-a început activitatea la 1 iulie 2004, în baza Legii Republicii Moldova nr. 575-XV din 26.12.03 privind garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar. Din componenţa Consiliului acestuia fac parte trei persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu